Valmiermuižas alus arī šogad piedāvā Trejledus alu

Valmiermuižas Trejledus alus atgriežas uz gardēžu svētku galdiem

Valmiermuižas Trejledus alus

Valmiermuižas Trejledus alus

Trejledus alus tiek brūvēts no Valmiermuižas Ziemas alus, kas darīts no trim pilnmutīgiem iesaliem – Pilzenes, gaišā karameļu un tumšā karameļu iesala, kā arī aromātiskajiem un rūgtajiem apiņiem. Nefiltrēts Ziemas alus tiek trīsreiz saldēts līdz -10 °C pa diennaktij. Rezultātā tiek izsaldēta trešā daļa ūdens no alus sastāva un iegūts augstāks blīvums un alkohola procents – šogad 8,0 %. Jo mazāk ūdens, jo alus krāsa kļūst vēl tumšāka, garša vēl tumīgāka un saldāka, ar izteiktu pēcgaršu. Gluži kā citi Valmiermuižas brūvējumi, arī Trejledus alus ir dzīvs, nepasterizēts alus. Tā raudzēšana un noguldīšana ilgst 40 dienas. Trejledus alus pildīts 0,5l stikla pudelēs, derīguma termiņš ir 9 mēneši.

Ikviena partija ir īpaša un maza

Ikviena partija ir īpaša, maza un atšķirīga – kopējais pudeļu skaits šajā partijā: 1580, no tām katra pudele ir numurēta. Alus tiek izbrūvēts 1 reizi gadā un galdā tiek celts Mārtiņdienas svinībās. Laiks tumšajai, tumīgajai garšai nāk labumā, tamdēļ iesakām to noguldīt vēsā pagrabā kā labu viskiju un atkorķēt pēc gadiem īpašā svētku dienā.

Trejledus alus garšā mijas bagātīga, saldi rūgtena karamele un viegla žāvētu augļu nojausma. Garšas buķete vislabāk atklāsies +16 °C, lēni un nesteidzīgi malkojot no Valmiermuižas 0,2l stikla glāzes. Iesakām baudīt kopā ar Valmiermuižas Alus virtuves meistaru gatavoto iesala krēmu un citiem garšā saldiem, izsmalcinātiem desertiem.

Valmiermuižas alus saimnieks vēlējās radīt vēl tumīgāku, garšas buķetē bagātāku ziemas alu, ko nesteidzīgi baudīt drēgnākajos gada mēnešos kā latvisku alternatīvu sarkanvīna, konjaka vai viskija vietā. Trejledus alus ir augstākais meistarības apliecinājums un visbagātākā garšas buķete.

pārskatīts pilnībā, daļēji vai nemaz: 2015-10-30